top of page

over sidanza

SiDanza is het Italiaanse woord voor "Wij gaan dansen"

Geschiedenis

Steensel heeft haar 'dans' te danken aan Mia Kokhuis. In september 1967 was zij de eerste dansjuf die hier les kwam geven. Naast het dansen organiseerde ze ook uitstapjes voor leden naar bijvoorbeeld dansvoorstellingen of toneeluitvoeringen. Mia gaf les in klassiek, jazz en tapdans. Inmiddels bestaat SiDanza al meer dan 50 jaar.

Meira Kox en Cynthia Mirani zorgen ervoor dat de leerlingen elke week met plezier naar de les komen. Met veel enthousiasme, creativiteit en uitdaging zorgen deze twee docenten dat de leerlingen heel veel leren en steeds beter gaan worden. Zo hopen we dat SiDanza nog heel lang zal bestaan. Op naar het 60-jarig bestaan!

Onze docenten

Alle danslessen worden gegeven door gediplomeerde (HBO) dansdocenten met veel ervaring en passie voor hun vak.

237212927_4558619880816392_1074417453981505349_n22.jpg

Ik ben Cynthia Mirani, getrouwd en mama van een lieve dochter en lieve pleegdochter. In 1999 studeerde ik af als 1ste graads docent aan de Fontysdansacademie met als specialisatie Klassieke dans en Jazzdans. Daarnaast volgde ik twee jaar lang de vooropleiding Schoolmuziek aan het conservatorium. Ik deed diverse stages in Amsterdam, Rotterdam, Lier, Antwerpen en Brussel.
 

Na mijn studie ben ik gelijk les gaan geven in de vereniging. Het enthousiasme, de gedrevenheid sprak mij aan tot op de dag van vandaag. Met plezier ga ik iedere week naar mijn lessen, al mijn enthousiasme, creativiteit en muzikaliteit kan ik kwijt aan mijn leerlingen en daar ben ik trots op!

CYNTHIA MIRANI

MEIRA KOX

Ik ben Meira Kox en sinds september 2014 juf bij Sidanza op maandagmiddag, in de stijlen Jazz en Klassiek. Al van jongs af aan wist ik dat ik dansjuf wilde worden. Na vele jaren met veel plezier bij Cynthia gedanst te hebben ben ik in 2007 de Fontys Opstapcursus gaan volgen. Het dansen bij Cynthia en de Opstapcursus zorgde ervoor dat ik niets liever wilde dan naar de Fontys Academie voor Danseducatie gaan. 

 

In 2010 ben ik gestart aan de Fontys Academie voor Danseducatie en in juni 2014 ben ik afgestudeerd. Tijdens deze jaren heb ik ontzettend veel mogen leren over het docentenvak en heb ik veel stages mogen lopen op basisscholen, middelbare scholen en dansscholen. 

 

Het plezier dat ik heb in het dansen en het lesgeven is wat ik graag zou willen doorgeven en overbrengen aan mijn leerlingen. Naast natuurlijk plezier staan ook passie, hard werken en creativiteit centraal in mijn lessen. Het zien groeien en ontwikkelen van mijn leerlingen, zowel als groep en als individu, maakt mij een trots en laat me iedere keer weer voelen waarom ik dansjuf ben geworden.

Het Bestuur

SiDanza wordt bestuurd door een zestal enthousiaste vrijwilligers

Secretaris Franka van Zandvoort

(bestuur@sidanza.nl)

Penningmeester Yvon Hoeks

(penningmeester@sidanza.nl)

Voorzitter Sandra van de Kamp

Grafisch ontwerp Paula van de Kamp

(website.sidanza@gmail.com)

Algemeen lid Maud Blankers

Algemeen lid Jacqueline Meijers

bottom of page